Preventief

Actief aan uw gezondheid en welzijn werken

In deze snel ontwikkelende en veranderende maatschappij is er gelukkig ook de gezonde ontwikkeling dat personen vroegtijdig in actie komen en niet pas wanneer er reeds (langdurige) klachten aanwezig zijn.

Veel mensen zijn actief bezig met hun gezondheid door bijvoorbeeld betere keuzes te maken ten aanzien van Voeding, Beweging, Sociale Betrokkenheid, Balans Werk en Privé, Leefstijl en andere relevante zaken.

De ontwikkeling van Positieve Gezondheid is hier een duidelijk voorbeeld van.

Sommige personen willen graag een actiever leven leiden ten aanzien van hun gezondheid maar lopen hierbij tegen moeilijkheden aan.


  • Waar moet ik beginnen ?
  • Hoe kan ik gemotiveerd raken en/of blijven ? Discipline
  • Terugkerende ongewenst gedachten, gedragingen of patronen
  • Hoe kan ik goede eigenschappen cultiveren zoals: Gematigdheid, Zelfbeheersing, Rechtvaardigheid, Moed, Liefde en Medemenselijkheid, Wijsheid en Spiritualiteit

 

Ook ten aanzien van deze hulpvragen kunt u terecht bij het Centrum voor Psychosomatiek Smits

 

 


‘We hebben ontdekt dat er een reeks menselijke eigenschappen is die beschermt tegen geestesziekten: Moed, Optimisme,Sociaal vaardigheid, Ethiek op het werk, Hoop, Eerlijkheid en Volharding. Een groot stuk van de preventie van geestesziekten zal er uit bestaan om een wetenschap te ontwikkelen over de kracht van de mens, met als missie om deze eigenschappen te bevorderen bij jonge mensen.’

Martin Seligman, 1996